TRIPHALA - SOK 0,5 l

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni

Opis

Używany przez ponad 2000 lat, triphala jest podstawą medycyny ajurwedyjskiej. W Indiach uważany jest za największy i najbardziej uniwersalny ze wszystkich preparatów ziołowych.

 

Jelita to drugi mózg.

 

 

 

 

Czym jest triphala ?

 

Triphala w płynie - to w 100% naturalny sok z dziko rosnących i ręcznie zbieranych owoców. Ten wyjątkowy sok nie zawiera żadnych sztucznych składników, konserwantów, wody, aromatów czy cukru. Triphala w płynie powstaje według zasad ajurwedy. Nie powstaje z proszku, suszu czy metody liofilizacji.

Wielu specjalistów zwraca dziś szczególną uwagę na stan naszych jelit i prawidłową wagę ciała. Triphala to wyjątkowa mieszanka trzech wspomagających się wzajemnie roślin - Amla, Bibhitaki i Haritaki.  Wspiera funkcjonowanie jelit, poprawia trawienie oraz pomaga chronić wątrobę (Bibhitaki).

Triphala jest jednym z najważniejszych suplementów ajurwedyjskich i działa korzystnie na cały przewód pokarmowy. Ze wszystkich dostępnych Triphali na rynku, największą skuteczność wykazuje Triphala w płynie, ponieważ jako jedyna zachowuje wszystkie swoje cenne właściwości.

 

 Jest to tradycyjny ziołowy preparat sporządzony z  trzech różnych owoców. Nazwa pochodzi od połączenia sanskryckiego słowa "tri" oznaczającego trzy, "phala" oznaczającego owoce.

 

Triphala zawiera kwas galusowy, kwas elagowy i kwas chebulinowy, które są silnymi przeciwutleniaczami. Zawiera także flawonoidy i polifenole, które mają właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwbiegunkowe.

 

Triphala

 

 

Potencjalne zastosowania Triphala obejmuje :

 

-naturalne leczenie raka ,

-infekcje,

-problemy żołądkowo-jelitowe,

-zapalenie,

-wysoki poziom cholesterolu,

-nieprawidłowe funkcjonowanie systemu immunologicznego

 

 

Triphala to również skuteczne i naturalne rozwiązanie na wiele dolegliwości takie jak:

 

• uporczywe biegunki
• wzdęcia
• zgaga
• zaparcia
• niestrawność
• kurczowe bóle jelit
• zatrucia organizmu
• obniżone wchłanianie substancji odżywczych
• podwyższone ciśnienie krwi
• diverticulosis (uchyłkowatość jelita grubego)
• zespół jelita drażliwego i wrzodziejące zapaleniu jelita grubego
• zespół przerostu bakteryjnego w jelicie cienkim (SIBO)
• otłuszczenie wątroby i serca
• wirusy, pasożyty, bakterie i grzyby
• toksyny w krwi i wątrobie
• kamienie dróg moczowych
• uszkodzenie nabłonka (pomocny przy odbudowie nabłonka)
• starzenie się organizmu (wzmacnia wzrok, włosy, jasność umysłu i głos)
• nadwaga
• zapalenie oczu
• tłuszczaki
• ma działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne i przeciwzapalne

 

 Kiedy patrzysz na trzy owoce osobno lub całą trójkę, korzyści naprawdę wydają się nie mieć końca, ale powiem ci o najważniejszych przyczynach, które warto rozważyć, dodając ten pradawny środek do swojego arsenału suplementów.

 

 

Komponenty zakładów Triphala

 

Triphala wywodzi się z następujących trzech owoców: amla, haritaki i bibhitaki. 

 

 

 

 

 

AMLA ( Emblica officinalis ) jest powszechnie znana jako indyjski agrest i od stuleci jest jednym z najbardziej cenionych odmładzających Ayurveda. Owoc jest bardzo bogaty w witaminę C i jest stosowany samodzielnie lub w połączeniu z innymi roślinami w leczeniu przeziębienia i gorączki oraz jako środek moczopędny, trawienny, przeczyszczający, tonik wątrobowy, wzmacniający i przeciwzapalny. Chociaż jest użyteczny dla wszystkich dosh, mówi się, że jest szczególnie skuteczny w równoważeniu Pitha.

 

HARITAKI  lub Harada ( Terminalia chebula ) jest również nazywany tybetańskim "królem medycyny". Haritaki jest szeroko stosowany w tradycyjnej medycynie w Indiach i Iranie, aby leczyć różne problemy zdrowotne, w tym zaparcia , otępienie i cukrzycę.  Działa również przeciwzapalnie i uspokajająco do Vata dosha.

 

BIBHITAKI ( Terminalia bellirica ) to kolejny potężny pradawny odmładzacz o właściwościach odtruwających. Jest szeroko stosowany w tradycyjnej indyjskiej medycynie ajurwedyjskiej w leczeniu cukrzycy, nadciśnienia i reumatyzmu. Badania wykazały nawet, że ekstrakt z tego owocu może hamować rozwój blaszki miażdżycowej.  Ten owoc znany jest z korzyści dla dosha znanego jako Kapha.

 

Dzięki wyjątkowej mieszance trzech wzajemnie wspierających się owoców, Triphala powoduje odnowę nabłonka w przewodzie trawiennym. Łagodne właściwości przeczyszczające składników owoców z jakich powstaje sok Triphala przyczyniają się do efektywnego oczyszczenia jelita grubego a co za tym idzie utrzymują go w dobrej kondycji nie powodując przy tym bolesnych skurczów oraz podrażnień. Sok z Triphala wykazuje również właściwości rozkurczowe, dzięki czemu następuje obniżenie nadciśnienia tętniczego.

 

 

Użyć: Zalecana dzienna porcja 30 ml 2 x dziennie, przed jedzeniem. Kobiety w ciąży i karmiące po konsultacji z lekarzem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.



Informacje dodatkowe: Po otwarciu przechowywać w lodówce. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. WSTRZĄSNĄĆ PRZED UŻYCIEM!



Bez dodatku konserwantów!

 

Wyprodukowano w Indiach

Skład w dziennej porcji (60 ml): Amla 60 mg, Bibhitaki 30 mg, Haritaki 30 mg (Sok z Amla 33,33%, Bibhitaki 33,33%, Haritaki 33,33%)

Zawartość netto: 1 litr (butelka plastikowa)

 

 

Dodatkowe informacje potwierdzające właściwości i zastosowanie Triphala:

 

Moc Triphala potwierdzona w badaniach naukowych!

Link do artykułu ---> http://www.ayurvitta.eu/pl/n/15

 

Sok Triphala "Panaceum Ajurwedyjskie"

Link do artykułu ---> http://www.ayurvitta.eu/pl/n/16

 

Sam jesteś swoim najlepszym lekarzem.

 

 

Opinie o produkcie (0)

Nowości
Promocje
MATA DO AKUPRESURY
MATA DO AKUPRESURY
65,00 zł 58,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl