
RYŻ BASMATI 5 KG.

Opis
Basmati, ryż indyjski o charakterystycznym aromacie.
Uznawany za najszlachetniejszy ryż na świecie.
Najpopularniejszy w Indiach i Pakistanie. Jego ziarna są dłuższe i cieńsze niż ziarna pozostałych
odmian ryżu.
Ryż Basmati ma wiele odmian. Czym dłuższe ziarna tym ryż jest lepszy i droższy.
Nasz proponowany ryż zalicza się do najlepszego gatunku. Wysłany towar może jedynie
różnić się opakowaniem.
Właściwości:
- ziarna są sypkie, lekkie i puszyste
- najszlachetniejszy ryż na świecie
- najlepiej tolerowany ryż przez organizm
- nie skleja się
- nie przypala się
- gotuje się bardzo szybko (10-15 min)
- rośnie w Indiach i Pakistanie
- Idealny węglowodan przed treningiem (bieganie, rower, cardio, siłownia, zumba, triathlon, itd)
- pasuje do wszystkich dań a szczególnie do azjatyckich
- można go jeść również z owocami na słodko
- pasuje do zup typu krupnik
- zdrowy
- śnieżnobiały
- bez GMO
- bez glutenu
Najwyższej jakości ryż basmati w 5 kg worku. Ryż basmati różni się od zwykłego ryżu wyglądem, i smakuje inaczej. Jest preferowany przez wielu w przygotowaniu niektórych dań , a to co odróżnia ten ryż to, to, że ziarna ryżu nie przyklejają się do drugiego. Sól jest dobrze wchłaniana, a także przyprawy.
Jaki jest najlepszy sposób, aby go ugotować?
Biały ryż basmati składniki:
- Kubek ryżu basmati.
-Dwie filiżanki wody.
-Jedna łyżka oleju albo masła klarowanego.
-Szczypta soli.
Moczyć ryż dobrze ciepłą wodą przez 15-30 min, a następnie wypłukać kilka razy, aż pozbędziemy się skrobi. Dodać olej i wodę tak, żeby przykryła ryż (dwa razy więcej wody niż ryżu). Gotować 10/15 minut. Odstawić jeszcze na 5 minut aby ryż wchłonął wodę.
Mamy w magazynie ryż od różnych producentów. W razie braku ryżu podanego na zdjęciu wysyłamy ryż tej samej jakości tylko innej firmy.
Data przydatności do spożycia : do 08-2019 roku.