Czym jest triphala ?
Triphala w płynie - to w 100% naturalny sok z dziko rosnących i ręcznie zbieranych owoców. Ten wyjątkowy sok nie zawiera żadnych sztucznych składników, konserwantów, wody, aromatów czy cukru. Triphala w płynie powstaje według zasad ajurwedy. Nie powstaje z proszku, suszu czy metody liofilizacji.
Wielu specjalistów zwraca dziś szczególną uwagę na stan naszych jelit i prawidłową wagę ciała. Triphala to wyjątkowa mieszanka trzech wspomagających się wzajemnie roślin - Amla, Bibhitaki i Haritaki. Wspiera funkcjonowanie jelit, poprawia trawienie oraz pomaga chronić wątrobę (Bibhitaki).
Triphala jest jednym z najważniejszych suplementów ajurwedyjskich i działa korzystnie na cały przewód pokarmowy. Ze wszystkich dostępnych Triphali na rynku, największą skuteczność wykazuje Triphala w płynie, ponieważ jako jedyna zachowuje wszystkie swoje cenne właściwości.
Jest to tradycyjny ziołowy preparat sporządzony z trzech różnych owoców. Nazwa pochodzi od połączenia sanskryckiego słowa "tri" oznaczającego trzy, "phala" oznaczającego owoce.
Triphala zawiera kwas galusowy, kwas elagowy i kwas chebulinowy, które są silnymi przeciwutleniaczami. Zawiera także flawonoidy i polifenole, które mają właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwbiegunkowe.