Grzybek tybetański - naturalny probiotyk i cudowny, uzdrawiający kefir.

0
Grzybek tybetański - naturalny probiotyk i cudowny, uzdrawiający kefir.

Ci, którzy znają termin "grzyby" z pewnością wiedzą o tym, jak wiele różnych gatunków grzybów jest na świecie i jak potężne, a czasem bardzo niebezpieczne mogą być te grzyby  dla każdego żywego stworzenia.

 

Najlepszy grzybek świata - tybetański jest bardzo bogaty w błonnik ,  bogaty w różne minerały i witaminy , w szczególności selen, miedź, potas i witaminy B i ma bardzo mało kalorii.

Jeśli chodzi o zastosowanie medyczne  grzyby te są stosowane w leczeniu po chemioterapii ,  wykazują właściwości przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, przeciwcukrzycowe i sercowo-naczyniowe.

 

Grzyby tybetańskie

Opowieść o polskim profesorze, który zdołał wyleczyć nowotwory wątroby podczas pobytu w Indiach, jest najlepszym wprowadzeniem, które potwierdza właściwości lecznicze jakie posiadają pieczarki tybetańskie.

Polski profesor przywiózł tybetańskiego grzyba do Europy z Indii, gdzie przeżył indyjskich yoginów.

Używał przez 5 lat tego naturalnego lekarstwa, a także wyleczył raka żołądka i wątroby.

Kiedy nauczyciel opuszczał Indie, dostał ten grzyb w prezencie.

 

Tybetańska pieczarka zastępuje większość syntetycznych leków przeciwko setkom najbardziej rozpowszechnionych chorób.

Dzisiaj, kefir, który można wytwarzać z grzybów tybetańskich, naukowcy uznają za unikalny, silny, najbezpieczniejszy i nieszkodliwy naturalny antybiotyk.

 

Zanim grzyby tybetańskie zyskały tak wiele popularności w Europie, tylko tybetańscy mnisi znali jej zalety i wartości, ponieważ to oni go używali i  pielęgnowali.

 

Grzyby tybetańskie charakteryzują się wysoką zawartością składników odżywczych .

 

W świecie zdrowia grzyby nazywa się " żywym lekarstwem " z powodu kefiru, probiotycznego mleka zawierającego bakterie kwasu mlekowego, które w rzeczywistości jest fermentowanym grzybem tybetańskim.

 

"Historia" Kefiru

 

Kefir ma swoje pochodzenie od pasterzy Kaukazu. Jedna z legend mówi, że kefir był darem od Boga i że prorok Mahomet błogosławił ziarna. Ludzie zostali pouczeni o tym, jak zrobić kefir i zostało powiedziane, że nie mogą podzielić się tajemnicą z kimkolwiek, ponieważ kefir straci swoją " magiczną siłę ".

 

Rosja opowiada historię Iriny Sacharowej , pracownika braci Blandov, dwóch producentów sera, którzy wysłali ją na poszukiwanie tajemnicy kefiru.

Irina miała oczarować kaukaskiego księcia Bek-Mirza Barchorov i chciała dostać ziarna kefiru. Książę odmówił korzystania z ziaren ale wykorzystał swoją gościnność i przetrzymywał Irinę w nadziei poślubienia jej. Bracia Blandowa uratowali Irinę, razem ze sobą sprowadzili sprawę przeciwko księciu do dworu Czarnego.

Książę przegrał sprawę, ofiarował Irinie złoto i klejnoty, ale ona nalegała na ziarna kefiru. Wreszcie w 1908 roku była znana z wprowadzenia pierwszej partii  kefiru w Moskwie.

 

Korzyści zdrowotne Kefiru

 

Naukowcy zafascynowani są właściwościami leczniczymi kefiru i odkryli, że kefir ma właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze oraz właściwości antyalergiczne . Zauważono, że mleko ma istotną rolę w uzdrawianiu i odbudowie zniszczonych komórek nerwowych i rezultacie może poprawić zdolności poznawcze osoby.

Co więcej, Kefir jest niesamowitym transformatorem nastrojów , ze względu na ziarna polisacharydów o właściwościach afrodyzjaktycznych.

 

Japońscy lekarze udowadniają, że ten kefir jest niezbędny w diecie pacjentów z rakiem.

 

Ponadto wierzą, że kefir może używać każdej zdrowej osoby w diecie, niezależnie od wieku.

Jednym z problemów zachowania zdrowia i młodości ludzi jest to, że ludzie spożywają tak zwane "martwe" pokarmy.

W szczególności dotyczy to produktów mięsnych wszelkiego rodzaju, które w procesie trawienia są zgniłe i emitują toksyny.

Toksyny te wchłaniają się do krwi przez naczynia krwionośne, rozprzestrzeniają się po całym ciele i zatruwają je.

Kiedy ludzie rozwiązują problemy gnicia jedzenia w ciele, mogą być w stanie przywrócić młodość.

Ponadto mogą spowolnić proces starzenia się organizmu, oczyścić go, a także poprawić ogólny stan.

 

Kefir właściwości:

 

• Leczy łuszczycę i wypryski,

• Poprawia odporność ,

• Powoduje ograniczenie starzenia się komórek. Ma młodzieńczy wpływ  na skórę i komórki ciała,

• Normalizuje metabolizm i apetyt, wpływając na utratę wagi ,

• Przywraca mikroorganizmy w układzie pokarmowym,

• Obniża poziom cukru we krwi i normalizuje ciśnienie krwi,

• Łagodzi układ nerwowy i poprawia pamięć i uwagę ,

• Działa leczniczo na  zapalenie Candida, choroby wątroby i pęcherzyka żółciowego,

• Jest dobry podczas leczenia żołądka, zapalenia trzustki i wrzodów żołądka,

• Wpływ znacząco na leczenie chorób zapalnych,

• Leczy choroby serca i czyste naczynia krwionośne,

• Łagodzi objawy biegunki i przewlekłego zaparcia,

• Zatrzymuje wzrost komórek nowotworowych,

• Pomocny  przy depresji i zaburzeniach snu ,

• Ma wpływ na szybkość procesu gojenia się urazów- siniaki,

• Zmniejsza nietolerancję laktozy,

• Pomaga przy nieregularnych dietach,

• Reguluje stan zmęczenia i pobudza energię ,

• Całkowicie oczyszcza organizm z metali ciężkich, antybiotyków chemicznych, kamieni nerkowych, mikroorganizmów chorobotwórczych.

  • Ma właściwości odchudzjące.
  •  

Chociaż nie wszystkie  właściwości i korzyści zostały udowodnione naukowo, mleko kefir jest niewątpliwie ogromnym żyjącym lekarstwem, które ma ogromny potencjał, który czeka na opisanie i potwierdzenie.

Jedno jest pewne, coraz więcej ludzi koncentruje swoją uwagę na tym grzybie, ponieważ, przede wszystkim, grzyb z Tybetu jest bez wątpienia potężnym wzmacniaczem systemu odpornościowego i to od wieków.

 

Zadbaj o swoje jelita, to drugi mózg !!!

 

 

 

Jak zrobić pyszny i uzdrawiające kefir ?

 

 Wystarczy dostać od kogoś trochę grzybka (ja dostałam od kogoś dlatego,że się rozrasta i można się nim podzielić). Zalać grzybka  wypłukanego wcześniej czystą wodą na plastikowym sitku (używamy tylko naczyć szklanych, łyżek drewnianych albo z plastiku i  sitka plastikowego) tłustym mlekiem . Mleko powinno być świeże. Najlepiej jak by było nie pasteryzowane, ale nigdy UHT gdyż jest pozbawione właściwości. Już po 24 godzinach kefir jest gotowy do spożycia. Należy kefir przecedzić przez plastikowe sitko i cieszyć się smakiem.

Z ilością nie należy przesadzać, umiar jak we wszystkim jest wskazany. Na początku spróbować troszkę i zobaczyć jak organizm zareaguje. Nie należy pić więcej jak pół litra dziennie.  Grzybka wypłukać i znowu zalać mlekiem i tak w kółko.Kefir można pić ok miesiąca a później należy zrobić miesiąc przerwy. Wówczas grzybka można zamrozić albo ususzyć. Jak urośnie - podzielić się z kimś albo zamrozić.

 

Sam jesteś swoim najlepszym lekarzem.

 

Komentarze do wpisu (0)

Tematyka

Sklep - Blog - Konsultacje dietetyczne.

"Sam jesteś swoim najlepszym lekarzem"

Agnieszka Lewandowska. 

Jestem specjalistą od żywienia, naturopatą i instruktorką jogi.

Moim celem jest pomóc Tobie.

Autorka

Bransoletki

 
Dobre wiadomości
Jeśli zostawisz mi namiary to dam Ci znać o nowościach.
Blog archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Blog kategorie
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl