Budyń z pieczoną dynią i malinami.

0
Budyń z pieczoną dynią i malinami.

 Lubię śniadania na słodko. Wszelkiego rodzaju wariacje z owsianką i tym podobne.

Wczoraj mnie naszła ochota na budyń, który bardzo dawno już nie jadłam.

W lodówce został mi się kawałek dyni, ponieważ w tygodniu robiłam zupę dyniową - obowiązkowe danie jesienią. :)

Postanowiłam wykorzystać tę dynię i jakoś to razem połączyć.

W mojej zamrażalce zawsze się znajdą mrożone owoce, na wypadek gdyby były mi potrzebne. Były tam więc i maliny.

No to już zestaw nr. jeden. Kto nie pamięta budyniu z sokiem malinowym z dzieciństwa?

A to danie jest tak proste, że zrobi je nawet dziecko.

 

No to do roboty.

 

 

Składniki:

  • Mleko (u mnie kokosowe)
  • Kawałek dyni
  • Budyń
  • cukier lub inny słodzik (miód, cukier kokosowy, cukier trzcinowy, syrop klonowy, marmolada lub dżem)
  • Maliny
  • Imbir, cynamon

 

 1. Dynię pieczemy ok, 20 minut w temp. 180 stopni

 2. Miksujemy dynię na puree. Dodajemy cynamon i imbir w proszku.

 3. Gotujemy budyń jak zwykle. (u mnie 3/4 wody i 1/4 mleka kokosowego)

 4. Mieszamy wszystko , słodzimy i dodajemy maliny.

 

 Koniec.

 

Smacznego. :)

 

Komentarze do wpisu (0)

Tematyka

Mam 47 lat. Chcę się z tobą dzielić tym co przeżyłam.

Moją intencją jest zarażać dobrymi treściami.

"Sam jesteś swoim najlepszym lekarzem"

Agnieszka Lewandowska. 

Jestem specjalistą od żywienia, naturopatą i instruktorką jogi.

Autorka

Bransoletki

 
Dobre wiadomości
Jeśli zostawisz mi namiary to dam Ci znać o nowościach.
Blog archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Blog kategorie
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl